+36 30 618 7926​

Veszprém, Szeglethy József u. 7

Munka és magánélet összehangolása élő online tanúsítvány adó képzés

80 óra
indul: 2024/06/01
120.000 Ft
80 óra
indul: 2024/06/01
120.000 Ft
A képzésről

Mentálhigiénés ismeretek és készségek
Kommunikációs hatékonyság fejlesztés, stressz- és konfliktuskezelés
Hatékony idő- és erőforrás gazdálkodás
Segítő kapcsolatok kialakításának támogatása

A képzésben résztvevő önismerete fejlődik: megismeri erősségeit, fejlesztendő készségeit, gondolkodási jellemzőit. Felismeri és megérti a nem asszertív szemléletből (hiányközpontú gondolkodás, tanult tehetetlenség) az asszertivitás eléréséhez vezető utat, ebben a saját szerepét, teendőit. Megérti és értékeli saját– és családja helyzetét, rövid–, közép–, és távoli céljait. Átlátja, értékeli egyéni és családi értékeit, személyes és családi szükségleteit. A résztvevő személy megismeri a nyitott, asszertív viselkedéshez szükséges meglévő erősségeit, illetve fejlesztendő képességeit.

A képzésben résztvevő kommunikációs ismeretei és készségei bővülnek az önérvényesítő, erőszakmentes, asszertív kommunikáció és viselkedés módszerekkel. Családtagjával, társával, barátjával egyszerűbb, hatékonyabb lesz a kommunikáció, gyorsabban jutnak közös megegyezésre. Magabiztosabb lesz családi/magán életében és a munka világában is. A képzésben résztvevő stressz és konfliktus megelőzési és kezelési ismeretei bővülnek. Azonosítja, értékeli probléma felismerési és stresszkezelési módszereit. Felismeri, értékeli és pozitív irányba fejleszti megküzdési stratégiáit. Könnyebben tud konfliktushelyzeteket megoldani. Az asszertív kommunikáció alkalmazásával képes lesz a stresszhelyzeteket hatékonyabban kezelni.

Időgazdálkodási készségek fejlődnek, napi, heti, havi időtervek, arányok kialakítását megismeri. Fejlődik a munkafolyamatok egymásra építésének, összehangolásának készsége. Képes a változó helyzetekben való alkalmazkodásra. Alapvető idő-, erőforrás és családi pénzügyi tervezésre.

A meglévő digitális ismeretei és média tudatossága, digitális kompetenciái, pl. eszközhasználat, programismeret fejlődik. Fejlődik a digitális kompetenciája, megtanulja elérni a forrásokat, szükséges tartalmakat (könyv, on-line videó, újság, képek, stb.).

Fejlődik a családi élet feladatainak el és beosztási képessége a családtagokkal kialakított konszenzus kialakítás. Képessé válik, újabb erőforrások, emberi kapcsolatok bevonására irányuló arányok és tartalmak, szerepek kialakítására, átalakítására. A képzésben résztvevők empatikus készsége és önérvényesítő képessége fejlődik. Magabiztosabbá, bátrabbá válnak a segítségkérésben, elfogadásban, felajánlásban.

Képzés időtartama: 80 óra

Bárki elvégezheti, nem szükséges hozzá 8 általános sem.

E/2020/000378

Jelentkezés

Népszerű szakképzések